• VAR MED OCH PÅVERKA FRAMTIDENS JOURNALISTIK

    Vi söker dig som vill vara med och påverka hur nyheter i mobilen ska se ut . Här och nu har du chansen att göra din röst hörd, och dela med dig direkt via ditt surfbeteende.
    JAG VILL VETA MERRegistrera dig

OM PROJEKTET

logos

SVT, Sveriges Radio, Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Expressen, Upsala Nya Tidning, Norrländska Socialdemokraten, Norrbottens-Kuriren, Piteå-Tidningen, Enköpings-Posten, Norrköpings Tidningar, Östgöta-Correspondenten, Motala Vadstena Tidning, Västerviks-Tidningen, Folkbladet, Gotlands Allehanda och Gotlands Tidningar driver ett projekt om framtidens journalistik. Projektet är finansierat av Sveriges Innovationsmyndighet Vinnova. Inom ramen för projektet studeras hur människor konsumerar nyheter på internet och i mobiler med hjälp av undersökningsföretaget Nepa. Underlaget kommer även att analyseras av forskare vid Handelshögskolan och Stockholm School of Economics Institute for Research.

Syftet med projektet är att förstå hur människor använder mobilen för att ta del av nyheter, vilket sedan ska användas som underlag för anpassning och utveckling av framtidens journalistik. I projektet kommer deltagare att dela med sig av information kring hur de använder media via sin mobiltelefon och dator. Delningen av denna information sker genom installation av en applikation i mobilen och på datorn som följer och registrerar vilka hemsidor och appar som används.

Projektet sträcker pågår fram till och med 31 januari och den installerade applikationen kan när som helst under perioden stängas av tillfälligt eller avinstalleras helt. Deltagandet är självklart helt frivilligt.

Under den aktuella perioden får deltagare enkäter skickade till sin e-post med frågor kring sitt användande av medier.

Nu söker vi dig som vill delta i projektet och vara med och påverka! Som tack för din medverkan får du ett ”Superpresentkort” till ett värde av 100 kr vid studiens avslut.

Anmäl ditt intresse nedan. Om du blir utvald att delta kontaktar vi dig inom kort för att ge mer information.INTRESSEANMÄLAN

GÅ MED I PANELEN HÄR